Láthatóság: Nyilván
"Nem igaz abból fiam, semmi...."
2017 November 23


Sokáig nagyon jó érzés volt a XX. század egy emberének lenni. Hiszen testközelből tapasztalhattam meg, hogy az ember milyen csodálatos dolgok megvalósítására képes.
Mikor elkezdtem tanulmányaimat egy szakmunkásképzőben, akkor az elektrotechnika csúcsát - legalább is a hétköznapi ember életében - a dióda jelentette. Ma már a mikrochipek is elavult alkatrésznek számítanak.
A katonaságnál még úgy hallgattuk a Kossuth rádiót, hogy egy 1106-os diódát forrasztottunk egy telefonkészülék hallgatójára, melynek az alattunk lévő vaságy volt a földelése.
De a fejlődés sok mindenben megmutatkozott. Közel másfél évtizeddel az említett tanulmányaim megkezdése után csodálhattuk meg: az ember leszállt a Holdon!
Ámulva hallgattuk a híreket, nem mindennapos, hanem minden perces beszédtéma volt az akkori, magamfajta fiatalok között. Hiszen annál nagyobb dolgot elképzelni sem lehetett, mint hogy az ember egy idegen égitestre tette a lábát.
Akkoriban egy-egy találkozás alkalmával Nagymamámmal is beszélgettem a Világ "fontosabb" dolgairól. Megkérdeztem Tőle egyik alkalommal, hogy: Nagymama! Mit szólsz hozzá, hogy az amerikaiak leszálltak a Holdon?
Felnézett az égre, pár pillanatot gondolkodott, majd ezt válaszolta:
"Nem igaz abból fiam, semmi!"
Ezt a választ akkor természetesnek vettem Tőle, hiszen, amit az Ő korosztálya tanult az iskolában, amilyen körülmények között nőtt fel, és élt át, beleszámítva a két világháborút is, szóval az általam feltételezett ismerethiány magyarázatot adott a hitetlenségére.
Hogy aztán mi, a XX. század gyermekei mennyit okosodtunk....?
A minap fellángolt egy hír:
"Nem gömbölyű, hanem lapos a Föld!"

Erre elég sok ember felkapta a fejét, hogy :

"Nahát, ekkora baromságot!!!"
Magam is köztük voltam, bár, azok közé tartozom, akik sohasem fogadnak el valamit, csak azért, mert azt sokan mondják. És elkezdett bennem mocorogni a gyanú, hogy miért is mondhatnak ilyet egyes emberek?
Ahogyan ez lenni szokott, rögtön "hülyévé váltak" azok az emberek, akik meg merik kérdőjelezni a tudomány által közölt, "fennálló igazságot". Pedig valamit kétségbe vonni, vagy legalább is vitatni, az minimum némi kutakodást igényel, és ez azért több szellemi "erőkifejtést" jelent, mint vakon elhinni bár mit, amit régóta sulykolnak a fejünkbe.
Utána néztem, mi is a bizonyíték arra, hogy a Föld gömbölyű? Mert még nekem sem volt lehetőségem a Világűrből leselkedni, mint ahogyan a többi sok milliárd embertársamnak sem. Így azokra a kevesekre kell hagyatkoznunk, akik viszont már jártak ott, ahol - tényleg! - a madár sem jár.
Legelőször beütöttem a keresőbe, hogy gömbölyű Föld.
Itt Arisztotelészre, és Püthagorászra hivatkozva a következő konklúzióra jut a Tudomány:
"....Összegezve az előző két pontban leírtakat:
az a test, amely két egymásra merőleges irányban egyenletesen görbül, tehát keresztmetszete mindkét irányban kör, csak gömb lehet! "

Hogy ezt jobban megértsük, egy ábrát tesz oda segítségül.
Hát, ez nem valami meggyőző. De, ami nagyon fontos: ebben a vitában megszólalt a Magyar Tudományos Akadémia. És mivel győzött meg bennünket? Arisztotelésszel és Püthagorasszal....és, könyvjutalmat ígért azoknak a diákoknak, akik bizonyítják a Föld gömbölyűségét... Az MTA!
De kutakodjunk tovább. Keressünk, kutakodjunk a NASA, és az Orosz űrügynökség által kibocsájtott, nyilvánosságra hozott képek között.
Azokhoz viszont az van írva, hogy mindegyik egy montázs melyeket apró részletekből raktak össze. Tehát: animációk. Akkor ezzel sem megyek sokra.
Azok a képek, melyek így lettek "összerakva": nincs két egyforma.



De, valószínűleg a "szabászok" és a "varrónők" nem ugyanazok a személyek, már akik a "kész terméket" állítják össze.
Pedig a "hozott anyagnak" ugyanannak kellene lennie. Persze az alapvető feltételnek mindegyik eleget tesz, mert mindegyik tökéletesen gömbölyű.
Az iskolában viszont azt tanítják, hogy a Föld alakja geoid, ellipszis, talán körte alakú. Viszont annyi külső szemlélődés után már lehetne egy konkrét alakja is, ha csak nem "alakváltó" a Földünk.
Azt, hogy tökéletesen gömbölyű, még a legmagasabb iskolákban, az egyetemeken sem tanítják.
Persze a legegyszerűbb, ha a Holdutasok -Link- által készített fotókból, videókból válogatunk. Mert, mi lehet annál szebb, mint mikor az űrhajósok elhagyják a Földet, és egyre csak távolodnak, egy idő után már sóvárognak, hogy, de szép is a Föld, miért is hagytuk magunk mögött? De, legalább akkor már nézzük, ahogyan távolodunk Tőle. És eközben a Világ legszebb, legcsodálatosabb látványa tárul fel előttük:
bizonyos távolságból azt látják, hogy a Föld, ez a csodálatos planéta, a "semmiben" mint a mesében, FOROG!!!
Azt hiszem, ennél szebb, és meghatározóbb látvány ember számára nem létezhet. És, bizonyíték sem, ami hitelesen igazolja, hogy amit tanítanak mindenhol, az lám, ilyen a valóságban.
Személy szerint, mint a hétmilliárd valahányadik átlagember itt a Földön, ezeket a felvételeket, videókat!!!! hiányolom. De, a Holdra szállásról már több tagadó cikk jelent meg, mint az azt igazolóról...hiszen, ha az amerikai zászlót tűzték volna ki az Emberiség nevében a Holdra, akkor a materializmus végső győzelmét jelenthették volna be...
Ehelyett ilyen bejelentések történnek a NASA részéről: elvesztek a Holdra szállás felvételei, elvesztek a Holdról hozott kőzetek, de, hogy még cifrább legyen a helyzet, ahol rendeztek egy kiállítást a Világűr meghódításáról, és ott kiállítottak azokból az "ajándék" holdkőzetekből is, amit a NASA-tól kaptak kiderült, hogy azok földi kőzetek...
Megjegyzem, ugyanígy hiányolom a Mars felé, Vénusz felé, az Óriásbolygók felé, vagy a tavalyi évben állítólag céljához érkezett a New Horizons űrszonda felvételeit, videóit az újabban ismét a bolygók közé sorolt Plútóról.
Persze lehet, hogy ezekre a "hiányosságokra" is van valamilyen "magyarázat". De, mivel mindenben, ami konkrét csak magyarázatokat kapunk, ezért is hiányolja a magamfajta ember a bizonyosságokat!
Kicsiny hazánkban egy ember van, aki saját szemével láthatta csodálatos Földünket. Az az űrhajós, aki a nevünkben tett látogatást a minden bizonnyal létező űrállomáson.
Állítólag a következőket válaszolta arra a kérdésre, hogy mit látott, mikor kinézett az űrállomás ablakán:
"ott annyi munka volt, hogy nem volt idő nézelődni..."
Gömbölyű, vagy lapos a Föld? Megvallom, nem tudom. De, hogy nem olyan, amilyennek mondják, abban biztos vagyok.
Hogy nem olyan ez a Világ, amilyennek mondják, abban is biztos vagyok.
Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy az elmúlt évszázadban többet meséltek nekünk, mint amennyi a valóságban történt.
Csak egy dologban vagyok biztos. Nagymamám többet tudott akkor a Világról, mint az én korosztályom, akik kicsit öntelten hallgattuk a mindennapos "tudományos szenzációkat".
Igaza volt, mikor azt mondta:
"Nem igaz abból fiam, semmi...."




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon